Dreams

Sparar du till något kul? Känns det ibland segt och lite väl enkelt att norpa en hundring eller två från kontot då och då? Då rekommenderar jag dig att spana in appen Dreams.

Dreams gör det kul att spara och är superenkel att använda. När du laddat ner appen så kopplar du ihop appen med ditt bankkonto via Mobilt Bankid, sen är det bara att lägga in sina drömmar. Tex så drömmer jag om att åka med UCPA till Frankrike med min son vecka 9 och då behöver jag spara ihop 19000 kr till mitten på januari. Appen räknar då ut hur mycket jag behöver spara per dag och hjälper mig att sätta sparmål per vecka och sen är det bara att klicka Spara och beloppet kommer att dras från ditt konto en gång i veckan.

2017-08-29 22.21.57

Varje gång det dras så räknas det sparade beloppet upp och det markeras med en gröna linjen hur lång man kommit mot sitt sparmål. Jag har just nu tre drömmar igång med lite olika tidsintervall.

Dreams samarbetar med Ålandsbanken. Bolaget är privatägt och helt fristående från banken. Genom samarbetet så kan Dreams hantera konton och överföringar baserat på Ålandsbankens banklicens och organisation för sk regelefterlevnad. Genom att samarbetet så har man samma säkerhet och juridiska trygghet som vilken bank som helst. Dreams finansieras sen med den ränta som vi sparar vilket gör att appen inte kostar något och inga avgifter tas ut av spararen varken vid insättning eller uttag. Ränta betalas även ut till de som sparar i Dreams och just nu är räntan 0,10% och betalas ut vid årskiftet. Skatt dras av banken innan utbetalning så man behöver inte bry sig om det.

Om man skulle behöva få ut sina pengar så är det superenkelt att ta ut pengarna och man har pengarna på kontot inom ett par dagar.

Appen möjliggör även för sparande för grupper, tex om man har en gemensam dröm som man vill spara till som ett bröllop, resa eller liknande. Man kan även pausa sparandet för att återuppta det senare igen.

Det finns även en funktion med trippers, dvs tips på hur man kan spara, den tror jag mer riktar sig till yngre för jag har inte sett någon direkt vits med den.

Det enda jag saknar är att man inte kan arkivera gamla drömmar utan man kan bara ge upp en dröm, men det kanske kommer i framtiden.

På det hela taget så fungerar det superbra och att den faktiskt ger mig bättre ränta än var mitt normala sparkonto ger mig i dagsläget är ju bara en bonus. Ladda ner och testa den och börja drömma du med!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s