Välj och använd ditt kreditkort smart

Idag finns det en rad riktigt smarta kreditkort på marknaden so dels inte tar någon årsavgift och som ger bra förmåner tillbaka. Jag rekommenderar dig varmt att dels se över vilka kort du har och göra en sammanställning på vad de kostar, ränta samt övriga förmåner. Säg sedan upp de som bara ligger och tickar pengar. När det är klart så ska du börja använda dina kreditkort smart.

Krediter är väl aldrig bra? Jo, om du inte ser till att behöva betala ränta. Då är de ju gratis lån och varför ska du själv betala med dina pengar som du kan få avkastning för på annat håll när du inte behöver.

Ett exempel är Bank Norwegian. I samband med min senaste semesterresa så valde jag att betala allt med kortet. Resa, uppehälle, mat osv. Det blev till slut en betydande summa. Givetvis hade jag sparat ihop pengarna innan resa så det låg och tickade på mitt investeringssparkonto under tiden vi var i väg. När jag kom hem var det sen bara att betala in hela skulden.

Genom att använda kortet samlade jag ihop över 1000 CashPoints, som i sin tur kan användas till att betala nästa flygresa. Mest antal CashPoints får man om man använder kortet för att betala en flygning med Norwegian, men de har en rad samarbetspartners som tex Hotels.com så om man tänker smart och använder kortet rätt så kan man få ihop ganska mycket poäng.

Man kan även tänka på detta sätt i samband med en framtida resa. Om du ändå tänkt att handla något online. Gå då in Norwegians Reward eShop innan du gör ditt köp och kolla om den produkt du tänkt shoppa finns på någon av de siter som de samarbetar med. Då kan du ju passa på att samla CashPoints på köp där du annars bara hade använt ditt vanliga kreditkort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s